Verhit een flinke scheut olijfolie in een paella pan. Maak de ui schoon en snipper deze. Fruit aan in de hete olie.
Maak vervolgens de knoflook en de rode peper schoon en snipper deze ook. Bak een minuutje mee met de ui.
Voeg het paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de gamba's toe en bak even mee totdat ze net roze worden.
Snijd ondertussen de tomaat in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Roer goed door. Voeg nu ook de gebroken vermicelli toe en bak een minuut of 2 mee. Blus af met de witte wijn. Voeg nu ook de saffraan toe. Roer goed door elkaar.
Voeg zoveel visbouillon toe totdat alles nét niet onder staat. Druk alles een beetje aan zodat het gelijkmatig over de pan verdeeld is. Verdeel hier de mosselen over en dek af met aluminiumfolie (en een deksel) en stoom op middelhoog vuur totdat de mosselen gaar zijn. Roer nu niet meer! Dit duurt een minuut of 10.
Haal het deksel van de pan en kijk even of alle mosselen open zijn. Zo niet? Stoom ze dan nog wat langer (roer nog steeds niet). Garneer vervolgens met de verse peterselie en (eventueel) partjes citroen.