Verhit een klontje boter in een diepe pan. Bak hier de risotto rijst ongeveer 1 minuutje in aan. Blus af met een soeplepel bouillon. Voeg nu ook de saffraan toe en roer goed door.
Voeg weer een nieuwe soeplepel bouillon toe, als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. Doe dit telkens opnieuw totdat de risotto gaar is (zo'n 20 minuten). Roer regelmatig. Het kan zijn dat je niet alle bouilon nodig hebt. Proef regelmatig! De rijstkorrel mag geen harde kern meer hebben, dan is de rijst gaar.
Voeg vervolgens een scheutje kookroom toe en breng de risotto op smaak met wat geraspte parmezaanse kaas.
Tomaatjes uit de oven
Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Zet in de oven totdat de velletjes net beginnen te scheuren (een minuut of 10 -15).
Pesto roomsaus
Verhit de kookroom in een steelpannetje tot net niet tegen de kook aan. Roer hier de pesto doorheen en breng eventueel nog extra op smaak met geraspte parmezaanse kaas. Draai het vuur laag en houd de saus warm tot gebruik.
Gebakken makreel
Dep de makreelfilets droog en kruid op de huidkant goed met peper en zout. Verhit een klontje boter in een platte koekenpan en bak hier de vis op de huidkant in totdat de garing net tot halverwege opkruipt.
Kruid dan de bovenkant van de vis (de niet-huidkant) en draai de vis om. Bak nog een minuut of 2 totdat de makreel gaar is.
Serveren
Schep op elk bord een schepje risotto. Leg hier een takje tomaatjes bij. Leg de vis half over de risotto en schep hier wat pesto roomsaus op. Serveer er eventueel nog een mini bol burrata bij.