Kook de eieren in 10 minuten hard. Koel ze goed onder ijskoud water, zodat je ze straks goed kunt pellen. Laat de eieren zoveel mogelijk afkoelen.
Avocado mayonaise
Pak de kleinste mengkom van je keukenmachine of blender. Mix hier de eidooiers in met een flinke scheut avocado olie totdat je een wat bleke en dikkere substantie krijgt.
Voeg telkens wat meer avocado olie toe en mix opnieuw, totdat je een mooie dikke mayonaise hebt.
Eiersalade
Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd de avocado in stukjes en schep uit de schil. Doe dit in een kommetje. Rasp hier de schil van de citroen bij en pers de citroen vervolgens uit bij de avocado.
Pel de eieren en snijd deze ook in stukjes. Doe dit bij de avocado in het bakje. Voeg de zelfgemaakte avocado mayonaise toe, samen met de wasabi pasta. Roer alles goed door elkaar en breng flink op smaak met peper en zout. Knip er nu ook wat verse koriander bij en roer nogmaals.
Bewaar de eiersalade afgedekt in de koelkast. Eet 'm wel binnen een paar dagen op, anders kan de avocado wat gaan verkleuren.