Was de rijst goed totdat het spoelwater helder is. Doe de rijst vervolgens met warm water in een pan, het water mag ongeveer een centimeter boven de rijst uit komen.
Voeg ongeveer een theelepel zout toe. Kook de rijst vervolgens in 12 minuten net niet gaar.
Breng 500 ml water aan de kook en los daar de santen in op. Als de rijst heeft gekookt, roer je het kokoswater door de rijst.
Laat staan (met deksel op de pan) totdat al het kokoswater is opgenomen.
Breng een laagje water aan de kook in een pan waar een stoommandje of vergiet op past. Doe de rijst in het stoommandje of vergiet (of zeef) en stoom de rijst afgedekt in 20 minuten helemaal gaar.
Laat de rijst vervolgens afkoelen tot lauwwarm.
Vulling
Ondertussen kun je de vulling maken. Kook de kippendijen 15 minuutjes in de kippenbouillon.
Laat afkoelen en trek met je handen of met 2 vorken uit elkaar tot mooie draadjes.
Boemboe
Hak de kemirinoten grof. Snijd het witte stuk van de sereh in dunne ringetjes en verwijder alle harde stukken.
Maak de ui schoon en snijd grof. Maak ook de knoflook schoon en snijd ook in stukjes.
Pureer dit samen met alle overige ingrediënten voor de boemboe, met een klein scheutje zonnebloemolie, tot een mooie smeuïge pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de boemboe in een platte pan of wokpan zo'n 4 minuten totdat de ui en knoflook net gaar zijn. Roer hier de kip doorheen totdat alle kip bedekt is. Breng, indien nodig, nog op smaak met peper en zout. Laat afkoelen.
Lemper rollen
Leg plasticfolie en een bord klaar. Scheur stukjes plasticfolie af waar de lemper in past. Schep hier wat rijst op. Vouw het folie dubbel en druk op die manier de rijst uit tot een mooi plat rechthoek.
Schep wat vulling in het midden van het rijst rechthoek. Rol nu de lemper, met het plasticfolie, tot een mooi strak rolletje. Draai de lemper zo strak mogelijk in met het plasticfolie en draai de zijkanten op als een soort zuurtje.
Vouw het overgebleven plastic (aan de zijkanten) onder het rolletje en leg op het bord. Laat de lemper opstijven totdat je ze gaat serveren.
Serveer ze koud of lauw, of stoom ze even totdat ze weer warm zijn. Heb je teveel lempers gemaakt? Bewaar ze dan in het plastic in de diepvries of koelkast. Stoom ze warm voor serveren.