Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de ui in aan totdat deze glazig is. Maak de knoflook schoon, snipper deze en bak ook 2 minuutjes mee met de ui.
Snijd de ansjovis in kleine stukjes en voeg dit ook toe aan de pan. Bak ongeveer 1 minuutje totdat de ansjovis voor een deel gesmolten is.
Voeg de tomatenpuree toe en bak ook ongeveer 1 minuut mee om het zure er af te bakken. Voeg dan het blik tomaten toe en roer goed door elkaar.
Voeg ook de tonijn uit het blikje toe aan de saus. Probeer zo min mogelijk olie mee toe te voegen.
Breng de saus op smaak met de suiker, chili flakes, Italiaanse kruiden, zout en peper. Roer alles goed door elkaar.
Snijd de zwarte olijven in plakjes en roer samen met de gekookte pasta door de saus. Bestrooi met wat parmezaanse kaas.