Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier de plakjes parmaham op en dek af met nog een laag bakpapier en nog een bakplaat, zodat de plakjes mooi plat blijven. Bak de plakjes parmaham zo mooi knapperig in de oven, in zo'n 10 tot 20 minuten (check af en toe).
Kook ondertussen de fregola volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
Snijd het kapje van de pompoen en hol de pompoen uit. Gooi de pitjes en het kapje weg. Snijd ook een klein stukje van de onderkant zodat ie mooi rechtop blijft staan.
Snijd de zongedroogde tomaatjes en de bol mozzarella in stukjes. Hak de paranoten grof. Meng de tomaatjes, mozzarella, paranoten, pompoenpitten en groene pesto door de fregola.
Rasp de schil van 1 citroen en roer dit ook door de pasta. Laat de krokante parmaham op keukenpapier uitlekken en breek vervolgens in stukjes. Roer dit ook door de fregola.
Vul de pompoen met het pasta-mengsel en bestrooi de bovenkant met wat geraspte mozzarella.
Zet ongeveer 45 tot 60 minuten in de oven. Krijgt de pompoen wat zwarte vlekken aan de buitenkant? Check dan even met een vork of satéprikker of de pompoen al zacht (en dus gaar is).