Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kipgehaktballetjes
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Meng met de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes en breng op smaak met peper en zout. Kneed zo kort mogelijk door totdat alle ingrediënten net goed gemengd zijn.
Maak een klein balletje en bak deze als proefballetje. Is het genoeg op smaak gebracht met peper en zout of is het nog een beetje flauw? Voeg dan eventueel nog wat extra zout en peper toe en kneed nog even kort door.
Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel en bak deze in een scheutje olie mooi bruin rondom.
Pindasaus
Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit hier de ui in totdat deze net glazig is.
Maak dan de rode peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in heel kleine stukjes. Voeg toe aan de ui in de pan en bak ongeveer 2 minuten mee.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en bak ook 1 minuutje mee.
Maal de pinda's in de keukenmachine tot een grove pindakaas. Voeg zoveel kokosmelk toe totdat je een mooie smeuïge pindakaas hebt. Doe dit samen met de bruine suiker, ketjap manis, ketjap asin en de rest van de kokosmelk bij de uien in de pan.
Roer goed door en breng tegen de kook aan. Houd op laag vuur warm
Gado gado bowl
Kook de eieren in 6 minuten mooi zacht en laat schrikken onder koud water.
Blancheer de peultjes in zo'n 2 minuten totdat ze net gaar zijn, maar nog wel knapperig. Spoel af onder koud water zodat ze niet doorgaren.
Snijd de komkommer in plakjes.
Verdeel de rijst, de groenten en de kipgehaktballetjes over 4 kommen. Doe hier wat pindasaus overheen. Halveer de eieren en leg er per bowl 1 eitje bovenop.