Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in de paellapan en fruit hier de ui in.
Maak de knoflook schoon en snijd deze in dunne plakjes. Voeg de knoflook, samen met het paprikapoeder toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee.
Snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg ook toe aan de pan. Bak een paar minuten mee totdat de tomaat uit elkaar begint te vallen.
Blus af met een flinke scheut wijn. Roer er dan de saffraan en de bouillon doorheen.
Breng tegen de kook aan en roer er dan de paellarijst en de inktvisinkt (voorzichtig!) doorheen en breng op smaak met peper en zout
Laat zo'n 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur (met het deksel op de pan) totdat je een beetje putjes begint te zien tussen de rijst.
Leg er dan de gamba's op, doe het deksel weer terug op de pan, zet het vuur laag en laat nog zo'n 10 minuten doorgaren - totdat de garnalen roze zijn.
Haal van het vuur af en laat nog 10 minuten rusten met het deksel op de pan.
Inktvis
Snijd de inktvis in ringetjes en bewaar ook de tentakels. Maak de knoflook schoon en pers deze uit.
Verhit een scheutje olijfolie in een aparte pan en bak hier heel kort de inktvis in, met de knoflook, een snuf paprikapoeder en wat peper en zout. Als de inktvis net ondoorzichtig wordt, is het goed. Je wil inktvis namelijk niet te lang bakken, dan kan deze taai worden.
Versier de paella met de inktvis, partjes citroen en verse peterselie. Strooi er eventueel nog wat chili flakes overheen. En serveer met wat aioli!