Haal het vlees uit de worstjes en meng dit met de 'nduja en het paprikapoeder. Kneed door totdat het goed gemengd is en breng op smaak met peper en zout.
Bak een klein stukjes van het gehaktmengsel om te proeven of het voldoende op smaak is. Zo niet, breng nog extra op smaak met peper en zout.
Meng de geraspte mozzarella met de geraspte cheddar en doe in een kommetje.
Pak vervolgens telkens een stukje gehakt van het mengsel. Maak hier een balletje van en druk het plat in je hand. Leg een beetje geraspte (gemengde) kaas op. Vouw het gehakt om de kans en draai er een balletje van.
Doe dit tot al het gehakt op is en bewaar de gehaktballetjes (afgedekt) in de koelkast totdat je ze nodig hebt.
Tomatensaus met pasta
Kook de pasta in ruim gezouten water al dente, volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Maak ondertussen de sjalotjes schoon. Fruit de sjalotjes in de olie totdat ze net glazig zijn.
Voeg nu de gehaktballetjes toe en bak ze mee totdat ze rondom mooi bruin zijn.
Snijd de romatomaten in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak mee totdat ze net uit elkaar vallen.
Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe. Bak eventjes mee. Voeg een scheutje room toe en roer goed door elkaar. Wel voorzichtig zodat de gehaktballetjes niet kapot gaan.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes en voeg ook toe.
Laat de saus even pruttelen totdat de gehaktballetjes goed gaar zijn en de saus wat ingekookt is. Breng vervolgens op smaak met zout, peper en geraspte Parmezaanse kaas.
Serveer de gehaktballetjes met de saus en de pasta en garneer met wat verse peterselie en extra Parmezaanse kaas.