Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de eitjes in 7 minuten mooi zacht.
Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant er vanaf. Snijd in hapklare stukken en leg de toppen apart.
Currypasta maken
Maak de pepers, sjalotten, knoflook en de gember schoon en snijd in grove stukken.
Maak het citroengras schoon en snijd het witte (onderste) deel in dunne ringetjes.
Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in een keukenmachine tot een mooie smeuïge currypasta (evt. met meer olie) en breng op smaak met peper en zout.
Thaise curry
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een stevige stoofpan. Bak hier de currypasta een paar minuutjes in, totdat deze heerlijk begint te geuren.
Voeg het blik kokosmelk en het sap van 1 limoen toe. Roer goed door. Was de aardappeltjes en voeg deze toe aan de curry. Laat op middelhoog vuur pruttelen en roer regelmatig.
Voeg na 15 minuten de hapklare asperges (niet de toppen) toe. Voeg de toppen vervolgens na 5 minuten toe.
Snijd de zalm in hapklare stukjes en voeg deze na 3 minuten toe, Roer goed door en zet het vuur uit.
Verdeel de noedels over 4 kommen. Schep hier de curry bij. Snijd de eitjes doormidden en leg deze bij de curry. Garneer met verse koriander.