Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de witte basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag. Voeg nu ook het vanille extract en de mango vruchtenpasta toe.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, het gevriesdroogde mangopoeder en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag, klop even op hoge snelheid goed door.
Doe cupcake papiertjes in je cupcakevorm en verdeel hier het beslag over. Je wil de vormpjes niet helemaal vol doen, omdat de cakejes nog gaan rijzen. Bak de cupcakes in 25 - 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven, laat vervolgens volledig afkoelen.
Vulling en topping
Maak met een kleine steekvorm een rondje in het midden en haal het binnenste van de cupcake er uit (of doe dit met een klein lepeltje).
Doe de mango vruchtenpasta (of gepureerde mango) in een spuitzak en vul hier de cupcake mee.
Verwarm de slagroom in een steelpannetje (niet laten koken!), voeg de witte chocolade (in stukjes) toe en zet het gas uit. Roer goed door totdat de chocolade gesmolten is. Dek af en zet in de koelkast totdat ie mooi stevig is.
Doe de witte chocolade ganache in een spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake.
Snijd de passievruchten doormidden en schep op elke cupcake wat passievruchtenpulp.