Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid rondom ruim met zout en peper.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak het vlees (in porties) rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
Maak de uien schoon en snijd deze in (halve) ringen. Bak deze in hetzelfde bakvet totdat ze net glazig zijn.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe. Bak ongeveer 1 minuutje mee.
Maak de gember schoon, rasp deze en voeg ook toe. Voeg de bloem toe en bak samen ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg de runderfond, rijstwijn, oestersaus, donkere sojasaus, sesamolie, suiker, kaneelstokjes en de steranijs toe en roer goed door.
Stamp de peperkorrels fijn in een vijzel. Voeg deze ook toe.
Doe het deksel op de pan en stoof het vlees in 2 - 3 uur gaar. Roer regelmatig.
Maak de rode puntpaprika's schoon en snijd ze in repen.
Haal een half uur voor het einde van de stooftijd het deksel van de pan en voeg de paprikareepjes toe. Stoof nog een half uurtje zonder deksel om het in te laten dikken en de paprika te laten garen. Roer regelmatig.
Roer de maizena met het water tot een glad wit papje. Voeg dit toe aan het stoofvlees en roer goed door.
Snijd de lente uitjes in ringetjes. Bestrooi het stoofvlees met de lente ui en extra zwarte peper.
Serveer met noedels of rijst en een frisse Chinese komkommersalade.