Verhit een klontje boter in een diepe stoofpan. Kruid de kippenpootjes rondom goed met peper en zout en rol ze door de bloem.
Bak ze (eventueel in porties) mooi goudbruin.
Snijd het spek in blokjes en bak deze even mee met de kippenpootjes.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd deze in partjes. Voeg deze toe aan de pan en bak ook een paar minuutjes mee.
Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Voeg ook toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee.
Blus alles af met een flinke scheut rosé (of witte) port. Voeg vervolgens een fles rosé en een kippenbouillonblokje toe. Laat de kippenstoof zonder deksel zo'n 30 tot 45 minuten stoven of tot de kip nét niet uit elkaar valt.
Snijd ondertussen de champignons in partjes en de wortels en asperges in plakjes.
Voeg dan de champignons en de wortels toe aan de pan en zo'n 5 minuutjes later de asperges.
Roer nog 5 minuutjes later de doperwtjes door de kippenstoof.
Pluk de blaadjes munt van de takjes en hak de peterselie grof. Roer dit zo'n 3 minuten nadat je de doperwten hebt toegevoegd door de stoof.
Lekker met wat versgebakken brood of geroosterde aardappeltjes.