Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Aubergine butter curry
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
India
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
200
gram
cashewnoten
zonnebloemolie
2
graffiti aubergines
1
grote ui
2
teentjes
knoflook
stukje
gember
van ongeveer 1,5 cm
1
tl
gemalen kardemom
1
el
garam masala
1
tl
chilipoeder
2
el
tomatenpuree
4
kleine romatomaten
1
kippenbouillonblokje
1
tl
honing
50
gram
ongezouten roomboter
100
ml
kookroom
bosje
verse koriander
handjevol
blanke amandelen
Instructies
Wel de cashewnoten in kokend water (zoveel dat ze net onder staan).
Verhit een dun laagje zonnebloemolie in een stoofpan. Snijd ondertussen de aubergines in stukjes en bak deze in de olie rodom lichtbruin.
Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Maak ook de gember schoon en rasp deze. Voeg toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de kardemom, garam masala, chilipoeder en tomatenpuree toe en bak even mee.
Snijd ondertussen de romatomaten in stukjes. Voeg deze samen met de honing en het kippenbouillonblokje toe aan de pan.
Maal de cashewnoten met het water fijn in de keukenmachine of blender en voeg de cashewnotenpuree ook toe aan de pan.
Roer alles goed door en laat 202 tot 30 minuten stoven totdat de aubergine heerlijke zacht is.
Bak de blanke amandelen in een scheutje olie totdat ze mooi lichtbruin zijn rondom. Zet opzij totdat je ze nodig hebt.
Roer de boter en kookroom door de curry heen. Garneer de curry met wat verse koriander en de amandelen. Serveer met rijst en evt. naanbrood.