Kook de orzo al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Haal het vel van de chorizo en snijd het vlees in plakjes. Bak knapperig in een grote wokpan of koekenpan (zonder olie) totdat de chorizo mooi bruin en krokant is.
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de chorizo in de pan en bak mee totdat de ui glazig is.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak maximaal 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Bak totdat de tomaat uit elkaar begint te vallen, blus dan af met de witte wijn.
Breng op smaak met peper, zout, parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden. Laat eventjes pruttelen.
Voeg dan de gamba's toe en gaar ze in de saus totdat ze nét roze zijn.
Schep er de orzo doorheen. Doe de orzo in een grote schaal en leg de bol burrata in het midden. Verdeel wat blaadjes verse oregano over de orzo.