Kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak de stronkjes paksoi schoon en snijd in losse stengels. Doe ze in een stoommandje en stoom ze zo'n 6 minuten boven de rijst.
Gochujang gamba's
Doe alle ingrediënten voor de gochujang saus in een steelpannetje en voeg hier een half kopje water aan toe.
Verwarm dit op laag vuur totdat het begint te pruttelen. Laat de saus dan zo'n 5 minuten pruttelen totdat deze mooi dik en glanzend is. Laat op laag vuur staan tot later.
Gebakken kimchi rijst
Maak de ui schoon en snipper deze.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit hier de ui in aan totdat deze glazig is.
Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg toe aan de pan en bak ook een minuutje mee.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak ook een minuutje mee.
Snijd de kimchi fijn en voeg dit ook toe aan de pan. Bak zo'n 2 minuutjes mee.
Zet het vuur hoger. Voeg nu de gekookte rijst en de donkere sojasaus toe. Bak de rijst op hoog vuur zo'n 3 minuten door onder regelmatig roeren.
Gochujang gamba's
Doe de gamba's bij de saus en verwarm even mee totdat de gamba's opgekruld zijn (paar minuutjes)
Toppings
Bak 4 spiegeleitjes en kruid met peper, zout en Koreaanse chili flakes
Verdeel de gebakken rijst over 4 kommen. Leg hier de paksoi op, de gebakken eitjes en schep er wat gamba's op (met saus!)
Bestrooi als laatste met wat sesamzaadjes en Koreaanse chili flakes.