Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Thaise salade met kipgehakt
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Thailand
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
350
gram
kipgehakt
zout en peper
2
sjalotjes
4
lente uitjes
1
rode peper
3
teentjes
knoflook
2
tl
palmsuiker
2
el
vissaus
1
el
donkere sojasaus
3
el
limoensap
200
gram
dikke of dunne rijstnoedels
naar keuze
250
gram
taugé
flinke bos
Thais basilicum
little gem sla
Topping
gezouten pinda's
extra rode peper
paar blaadjes Thais basilicum
Instructies
Rul het kipgehakt in een droge pan en breng goed op smaak met peper en zout.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
Maak de lente ui schoon, snijd deze in ringetjes en bak even mee met de sjalot.
Maak dan de rode peper en de knoflook schoon en snipper beiden. Voeg ook toe aan de pan en bak een minuutje of 2 mee.
Breng het kipgehakt op smaak met de palmsuiker, vissaus, donkere sojasaus en het limoensap. Roer goed door elkaar. Haal van het vuur en zet opzij.
Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pluk de blaadjes van de bos Thais basilicum. Meng dit met de taugé en de rijstnoedels.
Thaise salade samenstellen
Was de little gem sla en snijd of scheur in stukjes. Verdeel dit over 4 kommen.
Schep daar de noedels op, gevolgd door het kipgehakt.
Top af met wat pinda's, extra rode peper en nog een paar blaadjes Thais basilicum.