Snijd de pancetta in kleine blokjes en bak dit in een droge wokpan mooi krokant totdat het vet eruit komt.
Voeg dan het kipgehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee totdat de ui zacht is.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak ongeveer 2 minuutjes mee.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Roer goed door.
Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze ook toe.
Voeg vervolgens de balsamico azijn, rode wijn en parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar en laat op (middel)hoog vuur zonder deksel inkoken tot een mooie dikke pastasaus.
Kook ondertussen de spaghetti of linguine al dente in ruim gezouten water.
Hak de basilicum fijn en roer dit door de pastasaus. Serveer de pasta samen met de pastasaus.