Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Italiaanse gevulde courgettes
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
2
courgettes
Vulling
300
gram
kipgehakt
2
el
pijnboompitjes
2
el
zongedroogde tomaatjes
julienne gesneden
2
el
groene pesto
30
gram
geraspte mozzarella
zout en peper
1
el
gedroogde Italiaanse kruiden
Topping
extra geraspte mozzarella
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd ze doormidden. Haal met een lepeltje de zaadjes uit de courgettes.
Zet alvast een ovenschaal klaar waar de courgettes naast elkaar in passen.
Courgettes vullen
Meng het gehakt met de pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, groene pesto en geraspte mozzarella.
Breng goed op smaak met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
Meng het gehakt goed door elkaar en verdeel over de 4 courgette helften.
Bestrooi met nog wat extra geraspte mozzarella.
Bak de courgettes in 20 tot 25 minuten mooi gaar, totdat de mozzarella mooi lichtbruin is.