Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is
Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
Mix er dan de bloem en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
Hak de noten en de chocolade grof en meng dit ook door het koekjesdeeg.
Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is en het deeg stevig is.
Verwarm dan de oven op 220 graden. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
Haal de koekjes uit de oven. Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
Laat de koekjes zo'n 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze vervolgens op een afkoelrooster om ze volledig af te laten koelen.
Bewaar de koekjes luchtdicht op kamertemperatuur (voor enkele dagen) of vries ze in voor langer plezier.