Snijd de kippendijen in iets kleinere stukken, maar niet te klein (zo'n 4 stukken per dij). Kruid rondom goed met peper en zout.
Verhit een flinke klont boter in een diepe stoofpan. Bak de kippendijen aan beide kanten mooi bruin. Schep ze uit de pan en zet opzij.
Maak de ui schoon en snijd in ringen. Bak de uienringen in hetzelfde bakvet als waar je de kip in hebt gebakken.
Snijd de grote champignons in vieren en de kleintjes doormidden en bak ze ook even mee met de ui.
Voeg dan de bloem toe en bak zo'n 2 minuutjes mee.
Voeg dan de madeira, kippenfond en kookroom toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
Voeg de kip toe en roer nog eens door. Zet het vuur laag en laat de kip ongeveer een uurtje stoven (zonder deksel) totdat de kip gaar is en de saus mooi ingedikt is.
Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout en garneer met verse peterselie.