Maak de gember en de knoflook schoon. Rasp de gember en hak de knoflook heel fijn.
Doe dit samen met de rest van de ingrediënten voor de saus in een pannetje en laat heel zachtjes inkoken totdat je een mooie dikke sticky saus hebt.
Gefrituurde seitan
Verhit voldoende zonnebloemolie in een grote wokpan of in een diepe pan (met dikke bodem) om in te frituren. Verhit de olie tot 180 graden.
Laat de seitan goed uitlekken, maar dep niet droog.
Meng de bloem en maizena met een vork door elkaar en meng hier de seitan stukjes doorheen. Zorg dat de seitan aan alle kanten goed bedekt is.
Frituur de seitan (eventueel in porties) totdat ze mooi bruin zijn. Dit kan best een paar minuutjes duren.
Zorg dat de temperatuur rond de 180 graden blijft en schep de seitan met een schuimspaan uit de olie als deze rondom (licht)bruin is. Laat uitlekken in een vergiet met keukenpapier.
Garneren
Snijd de lente ui en rode pepers in ringetjes.
Roer de gefrituurde seitan door de sticky saus en garneer met de lente ui en rode peper.