Verdeel de eend in stukken (of laat dit doen door je poulier of slager).
Snijd eerst de vleugels van de eend af, dan de bouten en dan de borstfilets. Zoek met je mes waar het bot loopt en vooral waar het eindigt, snijd daar.
Snijd de borstfilets in hapklare stukken en halveer de vleugels. Snijd de eendenbouten iets kleiner door wat vlees er af te snijden (bij de verdikking).
Leg de eend even opzij.
Masala doksa
Zet een grote stoofpan met dikke bodem klaar.
Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olie in de pan en bak hier de uien een paar minuutjes in.
Maak de knoflook schoon en pers de teentjes knoflook uit bij de uien. Bak ongeveer een minuutje mee.
Voeg dan de tomatenpuree, doksa masala, chutny masala, witte peper en gemalen komijn toe. Roer alles goed door elkaar.
Voeg nu de eend, de maggiblokjes en een kopje kokend water toe. Roer alles goed door.
Leg de Surinaamse peper bij de eend in de pan en stoof zo'n 2 uur met het deksel op de pan (op laag vuur).
Haal het deksel van de pan en stoof nog zo'n 30 minuten tot een uur, totdat de saus wat ingekookt is.
Garneer de doksa massala met bladselderij en serveer met rotiplaat en gekookte kouseband. En eventueel wat gekookte aardappel en lekkere Surinaamse bananenchips!