Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is
Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Mix er nu ook de vanille doorheen.
Verdeel dit in 2 delen. Meng door het ene deel de paarse kleurstof en door het andere deel de groen-turkoise kleurstof totdat ze mooi felgekleurd zijn.
Mix de helft van de bloem, het bakpoeder en het zout door het ene beslag en de andere helft door het andere beslag.
Hak de chocolade fijn en verdeel dit ook door de twee verschillende beslagjes.
Vorm mooie deegbollen van half paars en half turkoise deeg. Leg deze op een stuk bakpapier en leg ze in de koelkast voor tenminste 1 uur.
Verwarm dan de oven op 220 graden. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
Haal de koekjes uit de oven. Druk ze, als ze nog warm zijn, een beetje plat met de bolle kant van een lepel en maak ze wat ronder door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
Druk er nu ook de oogjes in - 3 stuks per koekje.
Laat de koekjes zo'n 5 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze vervolgens op een afkoelrooster om ze volledig af te laten koelen.
Bewaar de koekjes luchtdicht op kamertemperatuur (voor enkele dagen) of vries ze in voor langer plezier.