Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Stoofvlees in peperroomsaus
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Nederland
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
1
kilo
sukadelappen
of ander runderstoofvlees
zout en peper
3
el
mosterd
flinke klont
boter
2
grote uien
2
el
bloem
1
flesje
donker bier
1
pot
runderfond
van ongeveer 400 ml
2
el
zwarte peperkorrels
2
el
groene peperkorrels
250
ml
kookroom
Instructies
Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Meng het vlees met de mosterd en roer goed door elkaar.
Verhit een flinke klont boter in een diepe stoofpan. Bak hier het vlees (eventueel in porties) rondom in bruin.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze in ringen.
Voeg de uien toe aan het vlees en bak ze een paar minuutjes mee.
Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit ook een paar minuutjes mee totdat de bloem gaar is.
Voeg het donker bier en het runderfond toe aan de pan en roer het goed door met de ui en bloem
Stamp de zwarte peperkorrels fijn of maal ze fijn in een blender. Voeg toe aan het vlees, roer goed door en doe het deksel op de pan.
Laat het vlees 2,5 uur stoven.
Haal na 2,5 het deksel van de pan en laat even inkoken tot een wat dikkere saus.
Voeg de groene peperkorrels (zonder vocht) toe, samen met de kookroom. Roer goed door.
Serveer met frietjes of geroosterde aardappeltjes!