300gramrauwe witvisfiletbijvoorbeeld schol, kabeljauw of pangasius
200gramwarmgerookte visbijvoorbeeld makreel, forel of zalm
2zakjesgeraspte mozzarella
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht én grillstand.
Kook de lasagnebladeren zo'n 5 minuutjes voor, zodat ze niet meer hard zijn, maar ook nog niet helemaal gaar. Giet af en spoel af met koud water.
Verwarm de boter in een grote wokpan.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Bak de ui mooi glazig in de boter voor een paar minuutjes.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze. Voeg deze ook toe aan de pan en bak een minuutje mee.
Voeg dan de bloem toe en bak dit ongeveer 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de visbouillon en witte wijn toe en roer goed door (eventueel met de garde).
Voeg dan beetje bij beetje de melk toe totdat je een mooie gladde en dikke bechamelsaus hebt.
Breng deze op smaak met de geraspte kaas, de blaadjes van een paar takjes tijm (dus niet de takjes), peper en zout.
Roer goed door elkaar en laat (eventueel) indikken tot een mooie dikke bechamelsaus. Zet dan het vuur uit.
Snijd de vis in stukjes en roer dit samen met de gamba's door de saus heen.
Pak een grote ovenschaal of meerdere kleintjes en bouw de lasagne!
Begin met een laagje bechamelsaus, leg daar een vel lasagne bovenop, dan weer een laagje visbechamel en ga zo door totdat in ieder geval alle saus op is.
Eindig met de visbechamelsaus en strooi hier de geraspte mozzarella overheen. Zoveel als je zelf lekker vindt.
Zet de vislasagne zo'n 10 minuutjes in de oven of totdat de mozzarella mooi gegratineerd is.