Snijd de pancetta in heel kleine blokjes. Bak ze in een droge koekenpan totdat ze mooi krokant zijn.
Bewaar het bakvet en laat de pancetta uitlekken op keukenpapier
Panna cotta maken
Week de blaadjes gelatine in koud water totdat ze zacht zijn. Dit duurt een paar minuutjes. Vaak staat op de verpakking hoelang je de gelatine moet laten weken.
Verwarm ondertussen de slagroom en de maple syrup in een pannetje totdat de suiker is opgelost (net tegen de kook aan). Breng op smaak met een beetje zout.
Knijp de gelatineblaadjes goed uit en voeg deze toe aan de warme room.
Roer totdat je een gladde egale massa hebt. Zeef dit zodat je een super egaal mengsel hebt.
Zet 6 dessertglaasjes klaar en verdeel het mengsel over de glaasjes.
Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Pecan pancetta praliné
Maak de karamel door de suiker met het water en de maple syrup op laag vuur langzaam te verhitten totdat het mengsel begint te bubbelen (roer niet!). Laat op laag vuur bubbelen totdat de karamel mooi lichtbruin is.
Haal van het vuur en roer er de pecan nootjes en gebakken pancetta doorheen. Leg een velletje bakpapier klaar en giet het mengsel hierop uit. Laat uitharden en hak vervolgens grof met een scherp mes.