Bereid het beslag voor de scones volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Steek de ronde sconesvormen uit (met een scherpe cookie cutter), iets groter dan de glaasjes waar je de trifles in wil serveren.
Bak ze vervolgens in een voorverwarmde oven (200 graden) in 15 minuutjes af. Laat ze volledig afkoelen.
Scone trifles
Klopt de slagroom mooi stijf met de witte basterdsuiker. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.
Snijd de hardere zijkanten van de scones af en doe dit ook met de boven en onderkant. Zodat je alleen nog het luchtige zachte deel van de scones overhebt.
Snijd de scones eventueel horizontaal doormidden (afhankelijk van de hoogte).
Zet 6 dessertglaasjes neer waar je de trifles in gaat bouwen.
Doe de frangelico likeur in een schaaltje en dip hier de scones aan beide kanten in.
Leg in elk dessertglaasje een in frangelico geweekte scone - op de bodem.
Doe de hazelnootpasta in een spuitzak en doe ook de dulce de leche in een aparte spuitzak.
Spuit een laagje hazelnootpasta bovenop de scone. Verdeel hier ook een beetje dulce de leche over (ongeveer een kwart van de hoeveelheid hazelnootpasta).
Schep hier vervolgens 1 tot 2 eetlepels slagroom bovenop en begin weer opnieuw met een geweekte scone - hazelnootpasta - dulce de leche en slagroom.
Hak ze hazelnootjes grof en strooi deze over de trifle heen. Zet de trifles tot serveren afgedekt in de koelkast.