Kerf de drumsticks met een scherp met rondom in. Hierdoor kan de smaak goed in het vlees trekken en is de kip sneller gaar.
Kruid rondom goed met peper en zout.
Verhit een scheutje zonnebloemolie en bak hier de drumsticks rondom in bruin.
Maak de rode uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip en bak een paar minuutjes mee.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak 1 minuutje mee.
Voeg dan de tomatenpuree, Surinaamse masala en komijn toe en bak een paar minuutjes mee.
Verkruimel de maggiblokjes en voeg deze ook toe. Voeg vervolgens zoveel water toe totdat de kip nét niet onder staat.
Roer goed door elkaar en leg de Surinaamse peper er ook in.
Stoof ongeveer 1 tot anderhalf uur totdat de kip gaar is. Haal na een half uur het deksel van de pan zodat de saus wat kan indikken.
Maak ondertussen de bijgerechten.
Bijgerechten
Kook de eieren nét hard in zo'n 8 tot 10 minuutjes. Laat ze goed schrikken en afkoelen. Pel ze vervolgens voorzichtig.
Schil de aardappelen en snijd in hapklare stukken. Kook ze in ruim gezouten water mooi zacht en kruimig.
Maak de kouseband schoon en snijd in hapklare stukjes. Wok ze in een scheutje zonnebloemolie met een uitgeperst teentje knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de rotivellen even in de magnetron.
Serveer de kip masala met de aardappels, kouseband, een eitje en de rotivellen!