Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pasta met 'nduja & gamba's in tomatenroomsaus
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
orecchiette
of andere korte pasta
2
sjalotten
scheutje
olijfolie
4
teentjes
knoflook
100
gram
'nduja
750
gram
romatomaten
200
ml
kookroom
50
gram
geraspte parmezaanse kaas
200
gram
rauwe gamba's
zout en peper
naar smaak
verse basilicum
Instructies
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit daar de sjalotten in aan totdat ze net glazig zijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Voeg toe aan de sjalotten in de pan en bak ook ongeveer een minuutje mee.
Voeg dan de 'nduja toe en roer door totdat deze zo goed als opgelost is.
Snijd de romatomaten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat even pruttelen totdat ze wat uit elkaar vallen.
Voeg dan de kookroom en de parmezaanse kaas toe. Roer goed door totdat je een egale saus hebt.
Voeg dan de gamba's toe en kook ze mee in de saus totdat ze nét gaar zijn.
Roer er dan de pasta doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Garneer de pasta met verse basilicum.