Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk elk sneetje stokbrood met wat olijfolie.
Strooi hier wat peper en zout over. Leg de broodjes in een enkele laag op een ovenrooster en rooster ze in zo'n 5 minuutjes lichtbruin. Zet de oven niet uit!
Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes doormidden. Wrijf de bovenkant van de broodjes in met de snijkant van de knoflook.
Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Topping
Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Rooster nu de tomaatjes in de oven totdat ze net openbarsten. Afhankelijk van je oven kan dit zo'n 15 tot 30 minuten duren.
Verdeel de geroosterde tomaatjes over de bruschetta toast. Rasp een beetje citroenschil over de tomaatjes en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Leg op elke bruschetta een plakje lardo (bovenop de tomaatjes) zodat deze mooi over de warme tomaatjes heen smelt.