Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pandan millionaire's shortbread
Gang
Tussendoortje
Keuken
Engeland, Indonesië
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Totale tijd
2
uur
uur
Porties
24
stukjes
Auteur
Eviekookt
Equipment
rechthoekige springvorm
Ingrediënten
Pandan shortbread
200
gram
ongezouten roomboter
op kamertemperatuur
100
gram
kristalsuiker
1
el
pandanpasta
100
gram
maizena
200
gram
bloem
Dulce de leche karamel
125
gram
ongezouten roomboter
90
gram
bruine basterdsuiker
2
el
honing
1
blik
gecondenseerde melk
ongeveer 400 ml
1
tl
vanille extract
Topping
400
gram
witte chocolade
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter met de suiker totdat je een mooi luchtig mengsel hebt. Mix hier ook de pandanpasta doorheen.
Kneed er dan met je handen de bloem en maizena doorheen totdat je een samenhangend deeg hebt. Kneed niet langer dan nodig is.
Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het deeg evenredig over de bodem.
Bak dit in 20 minuten gaar. Laat ongeveer 20 minuten afkoelen.
Dulce de leche karamel
Verwarm de oven weer voor op 180 graden.
Verwarm de boter met de bruine suiker en honing in een pannetje. Totdat de boter en suiker zijn gesmolten en het mengsel begint te bubbelen.
Laat dit op laag vuur zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer er dan de gecondenseerde melk en het vanille extract doorheen. Meng goed totdat je een egale karamel hebt.
Stort de karamel op de koeklaag en bak nogmaals 20 minuten in de oven.
Laat dit vervolgens volledig afkoelen.
Chocolade topping
Smelt de witte chocolade en verdeel dit over de karamellaag. Strijk mooi glad.
Laat de millionaire's shortbread afkoelen in de koelkast.
Laat voor het snijden op kamertemperatuur komen en snijd met een warm mes in mooie stukjes.