Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pasta met burratasaus, pesto en pistache
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
korte pasta
bijv. orecchiette
200
gram
pancetta
2
sjalotten
4
teentjes
knoflook
1
bol
burrata
1
bakje
koelverse groene pesto
ongeveer 120 gram
3
el
pistachepasta
1
citroen
parmezaanse kaas
naar smaak
zout en peper
naar smaak
chiliflakes
naar smaak
handjevol
pistache nootjes
Instructies
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente. Bewaar een deel van het pastawater voor de saus.
Snijd de pancetta in blokjes en bak dit mooi krokant in een grote wokpan.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Bak dit mee met de pancetta totdat de sjalot glazig is.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
Snijd de burrata in een paar stukken en voeg dit toe aan de pan. Laat smelten.
Voeg vervolgens de pesto, pistachepasta en 1 soeplepel van het pastawater toe. Roer alles goed door elkaar.
Breng de saus op smaak met parmezaanse kaas, peper, zout en wat chiliflakes. Voeg eventueel nog wat extra pastawater toe als de saus te dik is.
Rasp de schil van de helft van 1 citroen en roer dit samen met de pasta door de saus.
Garneer met wat pistache nootjes