Kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de rijst af en laat zo lang mogelijk staan.
Snijd de kippendijen in stukjes en kruid rondom goed met peper en zout.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Bak hier de kipstukjes in totdat ze mooi lichtbruin en gaar zijn.
Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak een paar minuutjes mee totdat de uien glazig zijn
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak een minuutje of 2 mee.
Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg dit ook toe aan de pan en roer goed door.
Voeg dan de trassie, tomatenpuree en piment toe en bak een paar minuutjes mee.
Verkruimel hier vervolgens het maggiblokje boven en roer dit ook goed door de kip heen.
Maak de kouseband schoon en snijd in hapklare stukken. Voeg dit toe aan de pan en bak mee totdat de kouseband gaar is. Doet dit op middel tot laag vuur, eventueel met het deksel op de pan.
Voeg - als de kouseband gaar is - de erwtjes toe en roer goed door.
Voeg dan ook de gekookte rijst toe en bak dit op middelhoog vuur een paar minuten mee.
Voeg dan de ketjap manis en ketjap asin toe en roer goed door.
Knip de bladselderij fijn en roer dit door de nasi heen.
Houd de Surinaamse nasi warm terwijl je 4 spiegeleitjes bakt.
Serveer de Surinaamse nasi met de gebakken eitjes en eventueel wat gezouten bananenchips en zoetzure komkommer.