Pel de gamba's en bewaar de koppen en de schalen. Leg de gamba's opzij totdat je ze nodig hebt.
Verwarm de ghee in een grote wokpan. Bak hier de koppen en schalen in en druk de koppen goed plat zodat alle smaak er uit komt. Bak totdat de koppen roze zijn.
Gamba's marineren
Marineer ondertussen de gamba's. Meng deze met alle kruiden voor de marinade en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Zeef de ghee en vang deze op. Druk de koppen goed uit zodat alle smaak er goed uit komt.
Curry
Doe de ghee terug in de pan en verwarm deze weer.
Maak de uien, knoflook en gember schoon en hak alles grof. Pureer dit (in een keukenmachine of blender) tot een mooie smeuïge puree.
Bak de ui-knoflookpuree een paar minuutjes in de ghee totdat deze heerlijk begint te geuren.
Voeg dan alle droge kruiden (mosterdzaad, garam masala, kurkuma, komijn, koriander, chilipoeder) toe en bak even mee.
Voeg vervolgens de passata en kokosmelk toe en roer alles goed door. Voeg dan ook de bruine suiker en het limoensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de curry zo'n 10 minuutjes op middelhoog vuur pruttelen. Bereid ondertussen rijst of platbrood voor erbij.
Roer de gamba's door de currysaus heen totdat deze net gaat zijn (roze en ondoorzichtig).
Hak de amandelen grof en bak deze kort in een scheutje olie. Garneer de curry met de verse koriander en gebakken amandelen.
Serveer met rijst en/of naanbrood en evt. wat gesneden komkommer.