Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Gnocchi ovenschotel met zalm
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
500
gram
gnocchi
1
ui
flinke klont
ongezouten roomboter
3
teentjes
knoflook
250
ml
kookroom
bosje
verse tijm
peper
20
gram
geraspte parmezaanse kaas
1
blikje
zalm
van ongeveer 200 gram
1
zakje
geraspte mozzarella
Instructies
Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze in ruim gezouten water. Giet af en houd opzij
Verwarm de oven voor op de grillstand op 200 graden.
Maak de ui schoon, snipper deze en bak in de boter op laag vuur in een wokpan totdat de ui licht glazig is.
Maak dan ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer 1 minuutje mee met de ui.
Voeg de kookroom aan het uimengsel toe en roer goed door.
Voeg hier de verse tijm (alleen de blaadjes) en wat gemalen zwarte peper naar smaak aan toe.
Roer hier nu ook de geraspte parmezaanse kaas doorheen.
Laat op laag vuur pruttelen totdat de smaken door de room zijn opgenomen en de saus wat is ingedikt.
Giet de zalm af en roer de stukjes zalm samen met de gnocchi door de saus.
Doe dit over in een ovenschaal en verdeel hier de geraspte mozzarella overheen.
Grill in de oven totdat de geraspte mozzarella mooi bruin gegratineerd is.