Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Zet opzij.
Smelt de boter in een pannetje en maal ondertussen de mariakoekjes fijn in een keukenmachine.
Meng de koekkruimels goed door de gesmolten boter heen.
Doe het mengsel voor de bodem over in de springvorm en druk goed aan totdat je een mooie bodem hebt die overal ongeveer even dik is. Zet in de koelkast om op te laten stijven.
Pandan cheesecake
Klop de monchou op totdat hier geen klontjes meer in zitten (niet te lang). Mix er dan de poedersuiker en pandanpasta doorheen.
Smelt de witte chocolade in een pannetje op laag vuur. Laat wat afkoelen tot kamertemperatuur
Mix de gesmolten chocolade door de monchou tot een mooi egaal mengsel.
Mix de slagroom stijf met de klopfix en spatel dit beetje voor beetje door het monchoumengsel totdat je geen klontjes meer ziet en het een mooie egale massa is.
Doe het mengsel in de springvorm, bovenop de bodem, en strijk mooi glad.
Dek de cheesecake af met aluminiumfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.