Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Portugese varkensstoof (Caçoila)
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Portugal
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
1
kilo
varkenskarbonade
zout en peper
2
el
tomatenpuree
2
tl
piri piri kruiden
2
uien
6
teentjes
knoflook
2
laurierblaadjes
0,5
tl
gemalen piment
0,5
tl
kruidnagelpoeder
1
kaneelstokje
0,5
fles
rode wijn
50
gram
boter
Instructies
Snijd het varkensvlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout.
Meng het vlees vervolgens met de piri piri kruiden en de tomatenpuree.
Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Leg deze in een grote stoofpan.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Verdeel dit over de uien in de pan.
Verdeel nu ook het kaneelstokje, de laurierblaadjes, piment en het kruidnagelpoeder over de uien in de pan.
Verdeel hier vervolgens het vlees overheen en schenk de wijn erbij.
Snijd de boter in blokjes en verdeel dit over het vlees.
Doe het deksel op de pan en stoof op laag vuur voor ongeveer 1 uur.
Roer dan alles goed door en stoof nog ongeveer 30 minuten zonder deksel om de saus wat in te laten koken.
Lekker met versgebakken brood, gebakken aardappeltjes of pasta.