Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pasta met truffel en coppa di parma
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
trofie pasta
of andere dikke pasta
2
sjalotjes
1
el
ongezouten roomboter
2
teentjes
knoflook
1
el
bloem
250
ml
runderfond
1
el
truffelpuree
30
gram
geraspte pecorino
100
ml
kookroom
1
bol
(truffel) burrata
100
gram
coppa di parma
bosje
verse peterselie
1
zomertruffel
Instructies
Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze.
Verhit de boter in een grote wokpan en bak hier de sjalotjes in totdat deze glazig zijn.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer 1 minuutje mee met de sjalot.
Voeg dan de bloem toe en roer goed door. Bak dit ook ongeveer 1 minuut mee.
Voeg dan de runderfond, truffelpuree, geraspte pecorino en kookroom toe en roer alles goed door elkaar.
Laat evt. inkoken als de saus wat te dun is. Voeg dan de trofie pasta toe en roer nog eens goed door elkaar.
Snijd de plakjes coppa di parma in stukjes en roer door de pasta.
Verdeel de pasta over 4 borden en verdeel hier de burrata over (kun je gewoon scheuren - of snijden).
Knip hier nu ook de peterselie overheen en rasp er de zomertruffel overheen.