Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Japanse salade met warmgerookte zalm
Gang
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken
Japan
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
Japanse salade
90
gram
noodles
naar keuze
1
komkommer
2
lente uitjes
200
gram
wakame
200
gram
edamame
2
avocado's
200
gram
warmgerookte zalm
Dressing
2
el
sojasaus
1
el
mirin
1
el
sesamolie
Garnering
4
eieren
azijn
wasabinootjes
Instructies
Kook de noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Spoel de noodles af met koud water als ze gaar zijn, zodat ze niet doorgaren en niet aan elkaar gaan plakken.
Snijd de komkommer in stukjes en doe dit in een grote saladeschaal.
Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en voeg dit toe aan de komkommer in de schaal.
Voeg hier ook de wakame aan toe.
Als je voorgekookte edamame gebruikt, kun je deze ook aan de schaal toevoegen. Kook anders de edamame een paar minuutjes totdat ze net gaar zijn.
Maak de avocado's schoon en snijd ook in stukjes. Doe dit bij de rest van de groenten in de schaal.
Verwijder het vel van de zalm en trek de zalm (met je handen) uit elkaar tot kleine stukjes. Roer dit ook door de salade.
Maak de dressing door de sojasaus, mirin en sesamolie goed door elkaar te roeren. Roer dit ook door de salade.
Breng een pannetje water aan de kook. Doe hier een scheutje azijn en wat zout in. Hier ga je de eieren in pocheren.
Maak met de achterkant van een lepel of vork een draaikolkje in het water.
Breek hier het eitje in en laat zo'n 3 minuten pocheren.
Schep het ei voorzichtig uit het water en laat eventueel uitlekken op wat keukenpapier.
Verdeel de noodles over 4 kommen en schep hier de salade bovenop. Leg in elke kom 1 gepocheerd eitje.
Hak de wasabinootjes grof en strooi deze over de salade heen.