Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Courgette soep met gochujang
Gang
Hoofdgerecht, Voorgerechten
Keuken
Korea
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Equipment
blender
Ingrediënten
1
ui
scheutje
zonnebloemolie
3
courgettes
zout en peper
2
teentjes
knoflook
1
tl
gochujang
groentebouillon
100
gram
spinazie
2
el
donkere sojasaus
1
el
mulyeot
of honing
1
el
sesamolie
2
el
appelazijn
sesamzaadjes
Instructies
Maak de ui schoon en snipper deze.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en fruit hier de ui in aan totdat deze glazig is.
Maak de courgettes schoon en snijd ze in blokjes.
Bak de courgette een paar minuten mee met de ui en breng op smaak met peper en zout.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de courgette en bak nog 1 minuutje mee.
Voeg nu ook de gochujang toe en bak nog 1 minuutje mee.
Vul de pan met groentebouillon totdat de courgette net onder staat.
Voeg nu ook de spinazie, donkere sojasaus, mulyeot (of honing), sesamolie en appelazijn toe.
Breng aan de kook en zet het vuur laag.
Pureer de soep nu mooi glad met de blender.
Verdeel de courgettesoep over 4 kommen en garneer met sesamzaadjes.