Deze stap is optioneel. Maak de botjes van de lamsschenkels schoon door het vlees van het bovenste stuk bot af te snijden. Dit afgesneden vlees kun je gewoon nog meebakken.
Kruid de lamsschenkels (en afsnijdsels) rondom goed met peper en zout.
Verhit een flinke klont boter in een grote diepe stoofpan met dikke bodem.
Bak hier de lamsschenkels rondom in bruin. Schep ze vervolgens uit de pan.
Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Bak de uienringen in hetzelfde bakvet als waar je de lamsschenkels in hebt gebakken.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg de knoflook toe aan de ui in de pan.
Voeg vervolgens de kaneel, piment, het kruidnagelpoeder en paprikapoeder toe aan de pan en bak 1 minuutje mee.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit ook enkele minuten mee.
Voeg dan het runderfond, kopje rode wijn en het blik tomaten toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg dan de oregano en laurierblaadjes toe. Roer alles nog een keer door en leg de lamsschenkels in de saus.
Doe het deksel op de pan en stoof de lamsschenkels 3 tot 4 uur in de oven. Bedruip ze om het half uur met de saus.
Topping
Snijd de kalamata olijven in plakjes en verkruimel de feta.
Garneer de lamsschenkels met de plakjes olijven, verkruimelde feta en verse oregano en/of peterselie.
Lekker met orzo en/of versgebakken brood!
Notities
Groentetip! Zin in wat extra groenen? Bak er een paar courgettes bij (in blokjes), gewoon kort bakken in wat olijfolie en op smaak brengen met peper en zout.