Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Spaghetti met asperges en gerookte zalm
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië, Nederland
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
250
gram
spaghetti
500
gram
witte asperges
flinke klont
boter
4
eidooiers
30
gram
pecorino
200
gram
gerookte zalm
bosje
verse peterselie
zout en peper
chiliflakes
(optioneel)
Instructies
Schil de asperges en snijd in elke asperge in 3 stukken. Halveer al deze stukken.
Kook de spaghetti al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water. Bewaar ongeveer 3 soeplepels van het pastawater.
Verwarm een flinke klont boter in een grote wokpan. Bak hier de asperges in totdat ze beetgaar zijn. Dit duurt zo'n 10 minuutjes.
Snijd de gerookte zalm in reepjes en zet opzij totdat je het nodig hebt.
Scheid ondertussen 4 eieren, je hebt alleen de dooiers nodig.
Mix de eidooiers met de geraspte pecorino in een kommetje.
Proef even of de asperges (beet)gaar zijn. Roer er dan de spaghetti met 1 soeplepel pastawater doorheen.
Zet het gas uit en haal de pan van het vuur.
Roer er dan de eidooiers, pecorino en nog een soeplepel pastawater doorheen.
Blijf goed roeren totdat de saus mooi verdeeld is en goed aan de spaghetti blijft hangen.
Breng (eventueel) op smaak met peper en zout.
Verdeel er dan de gerookte zalm, verse peterselie en chiliflakes overheen.