Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Lamsragú met 'nduja
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
1
kilo
lamsbout zonder bot
zout en peper
flinke klont
boter
200
gram
pancetta
2
uien
4
teentjes
knoflook
1
el
tomatenpuree
30
gram
'nduja
4
romatomaten
1
kopje
rode wijn
2
el
gedroogde Italiaanse kruiden
200
ml
runderfond
3
laurierblaadjes
1
citroen
1
winterpeen
30
gram
geraspte pecorino
Instructies
Snijd het vlees in blokjes en kruid dit rondom ruim met peper en zout.
Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hier het vlees in rondom bruin. Schep het vlees vervolgens uit de pan en zet opzij.
Snijd de pancetta in stukjes en bak dit in hetzelfde bakvet mooi bruin en knapperig.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Voeg toe aan de pancetta in de pan en bak een paar minuten mee.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook.
Voeg ook toe, bak nog 1 minuutje mee.
Voeg dan de tomatenpuree toe, samen met de 'nduja en bak dit nog een paar minuten mee.
Snijd de romatomaten in stukken en voeg deze ook toe aan de pan.
Laat een paar minuten meebakken totdat ze wat uit elkaar vallen.
Voeg dan het vlees weer toe aan de pan, samen met de rode wijn, Italiaanse kruiden, het runderfond en de laurierblaadjes.
Maak de winterpeen schoon en rasp deze bij de saus. Rasp ook de schil van de citroen en de pecorino bij de saus.
Roer goed door en laat de lamsragú 3 tot 4 uur stoven op laag vuur.
Serveer met verse pasta en een simpele salade.