Verwarm de melk tot lauwwarm, doe dit samen met de gist en suiker in een ruime kom. Roer even door met een vork en laat 10 minuutjes staan tot het begint te schuimen.
Gaat het niet schuimen? Dan kan het zijn dat je melk te heet was (daardoor gaat je gist dood) of je gist was oud, waardoor het niet meer werkt. Begin in dat geval opnieuw.
Voeg na 10 minuten de bloem en eieren toe en kneed zo'n 5 – 10 minuten (het makkelijkste met standmixer met deeghaak). Voeg vervolgens blokje voor blokje de zachte boter toe. Voeg telkens pas nieuwe boter toe als de vorige volledig is opgenomen door het deeg.
Voeg na alle boter het zout toe en kneed nog zo'n 5 minuten door.
Babka maken
Bebloem je aanrechtblad en stort hier het deeg op uit en rol het met de deegroller uit tot een rechthoekig deeglap (ongeveer 0,5 – 1 cm dik).
Bestrijk de deeglap met een laagje uno penotti.
Hak de oreo koekjes grof en verdeel deze ook over de deeglap (bovenop het laagje uno penotti).
Rol het deeg vervolgens in de lengte op, zodat je een mooie lange deegrol krijgt.
Snijd de deegrol met een scherp mes doormidden en draai de 2 losse strengen een paar keer zodat de vulling er niet meer zo makkelijk uitvalt.
Draai de strengen deeg vervolgens om elkaar heen zodat je een soort twister krijgt. Knijp de uiteinden van het deeg goed dicht.
Vet een groot cakeblik (of een broodvorm) in met boter of olie en leg hier de babka in. Strooi alle vulling die er uit is gevallen over het deeg heen.
Dek af met plasticfolie en laat 2 uur rijzen op een warm plekje totdat de babka in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de babka in 30 minuten mooi goudbruin.
Eet de babka als deze nog (lauw)warm is met evt. wat roomboter.