Snijd de procureur in 3 of 4 stukken. Wrijf alle stukken goed in met peper en zout.
Wrijf het vlees vervolgens in met de Groninger mosterd en spray er (optioneel) wat liquid smoke op voor een extra smokey smaak.
Kruidenmix
Meng alle kruiden voor de kruidenmix door elkaar en wrijf het vlees in met tweederde van deze kruiden. Bewaar de rest voor later.
Doe het vlees in een ziplock bag en laat (het liefst) een nacht marineren.
Pulled pork
Haal het vlees ten minste 1 uur voordat het de oven in gaat uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Wrijf het vlees in met de achtergehouden kruidenmix.
Vul een ovenschaal met een klein laagje water en leg hier een rooster boven. Leg het vlees op het rooster en zet het voor ten minste 3, maar liever 4 uur in de oven. Je kunt testen of het vlees gaar is als je het gemakkelijk met 2 vorken uit elkaar kunt trekken.
Zorg dat er altijd water in de ovenschaal zit, zodat je vlees niet uitdroogt.
Zoetzuur
Verwarm de appelazijn, het water en de suiker in een pannetje totdat de suiker is gesmolten.
Maak 2 rode uien schoon en snijd deze in ringen. Doe ze in een weckpot en giet hier de warme vloeistof overheen. Laat het vervolgens afkoelen.
Snijd de komkommer in plakjes en voeg toe aan het vocht in de weckpot.
Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in plakjes en voeg toe aan de weckpot. Sluit af en zet in de koelkast tot gebruik.
Mosterd-barbecuesaus
Verwarm alle ingrediënten voor de mosterd-barbecuesaus in een steelpannetje, tot net aan de kook. Laat het dan nog 5 minuutjes pruttelen. Zet apart tot gebruik.
Broodje pulled pork
Halveer de hamburger broodjes en toast de snijkant even kort in een droge (grill)pan.
Trek het vlees uit elkaar met 2 vorken en roer hier de mosterd-barbecuesaus doorheen.
Beleg de hamburger buns eerst met een laagje zoetzuur, dan met de pulled pork en verdeel hier nog een beetje extra Groninger mosterd overheen!