Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Chorizo en gamba's in rode wijnsaus
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Spanje
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
50
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
klont
boter
500
gram
rauwe chorizo worstjes
2
rode uien
6
teentjes
knoflook
1
rode peper
1
el
bloem
1
tl
paprikapoeder
1
el
tomatenpuree
250
ml
rode wijn
100
ml
kippenfond
1
tl
dikke balsamico azijn
400
gram
rauwe gepelde gamba's
bosje
verse peterselie
Instructies
Snijd de chorizo worstjes in stukjes.
Verhit de boter in een koekenpan of wokpan en bak hier de chorizo worstjes in totdat ze rondom mooi bruin zijn.
Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Voeg toe aan de pan en bak mee totdat de uien mooi zacht zijn.
Maak de knoflook en rode peper schoon, snipper deze en voeg ook toe. Bak ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg nu ook het paprikapoeder en de bloem toe. Bak zo'n 3 minuutjes mee totdat de bloem gaar is.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit ook nog een paar minuten mee.
Voeg dan het kippenfond, de rode wijn en balsamico azijn toe.
Laat de saus inkoken tot een mooie dikte.
Voeg dan de rauwe gamba's toe en roer ze door de warme saus totdat ze nét gaar zijn.
Garneer met wat verse peterselie en evt. gedroogde chiliflakes.
Breng de saus op smaak met peper en zout en serveer met vers brood en/of orzo en een frisse salade.