Verwarm een scheutje olijfolie in een wok-of stoofpan. Bak hier de chorizoworstjes rondom in bruin.
Maak de rode uien schoon en snijd deze in ringen. Bak ze mee met de chorizo worstjes totdat ze mooi zacht en lichtbruin zijn.
Maak de knoflook en rode peper schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak nog ongeveer 2 minuten mee.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit ook nog een paar minuutjes mee.
Voeg vervolgens de passata, een scheut rode wijn, de gedroogde kruiden, balsamico azijn en het bouillonpoeder toe.
Roer alles goed door elkaar en laat pruttelen totdat de saus mooi ingedikt is.
Polenta
Maak ondertussen de polenta.
Afhankelijk van het soort polenta dat je gebruikt, kan de kooktijd variëren. Er bestaat namelijk snelkookpolenta welke in een paar minuten klaar is en echte polenta die een half uur nodig heeft om te garen.
Bereid de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de kippenbouillon en melk. Voeg naar smaak peper, zout en parmezaanse kaas toe.
Blijf goed roeren zodat het niet aan de bodem van de pan aanbakt. Proef regelmatig, de polenta is gaar als deze niet meer korrelig is en lekker romig smaakt.
Schep de polenta in 4 borden en verdeel hier de chorizo worstjes met tomatensaus overheen.
Garneer eventueel met wat verse oregano en gedroogde chili flakes.