Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pasta All'amatriciana
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
bucatini
200
garm
guanciale
1
rode peper
scheut
witte wijn
1
blik
tomatenblokjes
50
gram
geraspte pecorino kaas
zout en peper
Instructies
Kook de bucatini al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
Snijd de guanciale in reepjes en bak dit in een droge wokpan mooi knapperig.
Maak de rode peper schoon en snijd deze fijn. Voeg toe aan de guanciale in de pan en bak even mee.
Blus af met de witte wijn en roer even goed door. Voeg dan ook de tomatenstukjes toe en roer nog even goed door elkaar.
Roer er dan de geraspte pecorino doorheen en breng op smaak met peper en zout (indien je dit nodig vindt).
Roer de bucatini erdoor en geniet!