Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
Snijd de aubergines in even grote blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm.
Verhit de olijfolie in een grote wokpan en bak hier de aubergine blokjes in totdat ze mooi zacht zijn.
maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de aubergine in de pan en bak totdat de ui glazig is.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog een minuut of 3 mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak een paar minuutjes mee. Snijd ondertussen de geroosterde paprika in even grote stukjes en roer dit vervolgens ook door de saus.
Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat pruttelen totdat de aubergine boterzacht is en je een mooie ingedikte saus hebt.
Snijd de olijven in plakjes en als je kapperappels gebruikt, snijd deze dan ook wat kleiner. Roer dit samen met de suiker en witte balsamico azijn door de saus.
Roer de pasta erdoor en garneer met verse peterselie, chiliflakes en geroosterde pijnboompitjes.